OHJELMISTOSSA:

Kai Lehtinen & Haukiputaan Mieskuoro: Rautavaara

Möljä Blues Night










































MÖLJÄ BLUES NIGHT 2018 www.moljablues.fi
Erja Lyytinen & Friends: Sami Saari & Maria Hänninen (FIN)
Lisa Lystam & Family Band (SWE)
Grainne Duffy (peruttu!, tilalla Petri Matero Group)
Stella Christine (FIN)

Möljä Blues Night -festivaali järjestetään kolmannen kerran elokuun 11. päivä 2018! Festivaali tarjoaa jälleen mielenkiintoista ja tasokasta blues-musiikkia. Ulkomailta on tänäkin vuonna saapumassa kansainvälisiä tähtiä kotimaisten valovoimaisten artistien rinnalle.

Erja Lyytinen & Friends: Sami Saari & Maria Hänninen (FIN)
Brittiläisen musiikki-lehdistön slide-kitaran kuningattareksi ylistämä kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen on rakentanut itselleen menestyksekästä uraa kotimaassa ja ulkomailla, josta kielii voitto “Best Guitarist” 2017 European Blues Awardseissa. Lyytistä, joka on uuden 2010-luvun blues-buumin kirkkaimpia tähtiä, on povattu aikansa ikoniksi Joe Bonamassan ja Joanne Shaw Taylorin kaltaisten artistien rinnalle. Lyytisen viimeisimmällä Stolen Hearts - albumilla on mukana Rolling Stones tuottaja Chris Kimsey ja levy onkin saanut suitsutusta maailmalla. Syksyllä 2017 Lyytinen ihastutti kansaa Tähdet Tähdet - ohjelmassa.

Laulaja-kitaristi Sami Saari on tituleerattu “Suomisoulin kuninkaaksi” sekä “Suomalaisen soulmusiikin kummisedäksi”. Hänen soolouransa alkoi vuonna 1997, ja ennen sitä hän on ollut osana mm. Veeti & Velvets - lauluyhtyettä. Sami on vieraillut useasti myös Suomen menestyksekkäimmän rap-artisti Cheekin kappaleilla. Saari on tunnettu energisistä esiintymisistään, mutta myös tyylistään pukeutua vintagepukuihin ja kenkiin. Sami Saari on yksinkertaisesti artisti, joka täytyy nähdä ja kokea lavalla!

Maria Hänninen on laulaja, lauluntekijä ja multilahjakas muusikko. Laulamisen ohella hän soittaa kitaraa, viulua ja bassoa. Hän on soittanut tunnetuimpien suomalaisten legendojen kuten Pelle Miljoonan ja Dave Lindholmin sekä Freud, Marx, Engels & Jung - yhtyeen kanssa. Hänninen keikkailee ahkerasti ympäri Suomea esittäen sekä omaa tuotantoaan että lainakappaleita. Tämä todellinen rock ‘n’ roll - laulajatar Janis Joplinin hengessä on ainutlaatuinen suomalaisessa musiikkiskenessä. Ei siis ihme, että hän on kovin kysytty studiomuusikko eri artistien ja yhtyeiden keskuudessa; Hänninen on esiintynyt muusikkona yli 100 levyllä ja julkaisulla. Yhdessä Möljän lavalle tällä superkokoonpanolla elokuussa 2018 nousevat Sami Saari, Maria Hänninen ja Erja Lyytinen.

Lisa Lystam & Family Band (SWE)
Jefferson-lehden mukaan “uusi ruotsalainen sensaatio” eli Lisa Lystam & Family Band on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi kotimaansa suosituimmaksi yhtyeeksi. Perinteistä bluesia modernilla otteella soittava yhtye onkin edustanut maataan mm. European Blues Challenge –kilpailussa vuonna 2015. Yhtyeen solisti-huuliharpisti Lisa Lystam on saanut lukuisia tunnustuksia ja mairittelevia arvioita nuoresta iästään huolimatta. Heidän uusin albuminsa “Give You Everything” (2017) on jatkoa debyyttialbumille “When Money´s Running Out” (2014) ja tämä erittäin tiukka viisihenkinen livebändi tarjoileekin takuurytmikkään setin Möljällä.

Grainne Duffy on valitettavasti joutunut peruuttamaan esiintymisensä Möljä Blues -tapahtumassa. Henkilökohtaisista syistä perunutta Duffya paikkaamaan on saatu hiljattain Finnish Blues Challenge -kilpailussakin soittanut Petri Matero Group! Yhtyeen keulakuva on kitaristi-laulaja Petri Matero, joka myös säveltää suurimman osan yhtyeen materiaalista. Uusin albumi "Dead Weight" on saanut suitsutusta kansainväliselläkin tasolla:

“There is a lot to commend this album, from the universally high standard of playing, writing and productions, to the number of moods that the album tackles.” (Ben Macnair, Blues Matters! -magazine)

Stella Christine (FIN)
Stella Christine on 26-vuotias suomalainen laulaja-lauluntekijä ja ammattimuusikko, joka tuli suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2016 Uuden Musiikin Kilpailun finalistina. Stella Christine keikkailee aktiivisesti trubaduurina ja bändinsä kanssa esittäen omia kappaleitaan. Lisäksi hän keikkailee usean cover-kokoonpanon kanssa. Stella Christinen ääntä kuvaillaan sielukkaaksi ja sävellyksiä omaperäisiksi. Kappaleissa kuullaan vaikutteita useasta musiikkityylistä, erityisesti soulista ja R&B:stä. Takana on kaksi sinkkujulkaisua ja debyytti-albumi on parhaillaan työn alla – Stella Christinen vlogia levyntekoprosessista voi seurata hänen YouTube-kanavallaan. ​​

Tapahtuma Meri-Oulun kesäteatterissa la 11.8.2018:

17:30 Portit alueelle & ovilipunmyynti avataan
19:00 – 20:00 PETRI MATERO GROUP (Päälava)
20:00 – 20:30 STELLA CHRISTINE (Telakka)
20:30 – 21:30 LISA LYSTAM FAMILY BAND (Päälava)
21:30 – 22:00 STELLA CHRISTINE (Telakka)
22:00 – 23:30 ERJA LYYTINEN & FRIENDS: SAMI SAARI & MARIA HÄNNINEN (Päälava)
00:00 – Alue suljetaan

Huom! Tapahtuma on K-18.

Liput:
29,50 € (ennakkoliput opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)
32,50 € (ennakkoliput)
35,00 € (liput ovelta)

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun (3,00€/lippu).

< Takaisin

Erja Lyytinen & Friends



















Lisa Lystam & Family Band